De populariteit van ACD tuinkassen
Eigen moestuin

De populariteit van ACD tuinkassen

Het zal niet meer lang duren tot we weer ongestoord de tuin in kunnen en mogen genieten van hogere temperaturen en meer zonuren. De lente is in aantocht, dus we kunnen weer meer naar buiten. Niet alleen om zelf wat zonlicht te pakken, maar ook om de tuin weer aan te pakken. Het groen dat weer gaat groeien en waar we eventueel de snoeischaar doorhalen, het terras dat met de hogedrukspuit wordt schoongemaakt en vergeet de moestuin niet waar nieuw gewas wordt gezaaid voor een mooie oogst aan verse groenten. Wil je de moestuin naar een hoger niveau tillen? Maak dan ruimte voor een grote tuinkas die ervoor zorgt dat jouw groente en fruit optimaal uit de grond komen.

Ben je benieuwd waarom met name ACD tuinkassen zo populair zijn en wat de voordelen van dit merk zijn? Daarover lees je verder in deze kas.

De voordelen van de ACD tuinkas

Het inrichten van een moestuin op niveau doe je met de juiste materialen. Niet alleen de oppervlakte en de kwaliteit van de aarde zijn belangrijk, ook de bescherming om het gewas draagt bij aan de groei van je groenten. ACD tuinkassen zijn erg populair, omdat zij er voor een groot deel voor zorgen dat je een succesvolle oogst hebt. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de volgende voordelen:

  • ACD tuinkassen bestaan uit zeer sterke tuinbouwglas. Anders dan gewoon glas is dit materiaal veel steviger, maar liefst zeven keer zo sterk.
  • De tuinkas heeft een sterke constructie die dankzij roestvrije bouten en moeren stevig op de grond staat. Instortingsgevaar is er niet, dus wanneer je je binnen bevindt, hoef je niet bang te zijn dat de tuinkas bezwijkt. En ook voor de groenten in je kas hoef je die angst niet te hebben.
  • Hoewel de constructie van de tuinkas stevig is, zet je die eenvoudig in elkaar. Met een handzame instructie kun je de kas op iedere gewenste plek in je tuin zetten. Je zult begrijpen dat die constructie én het gemak bijdragen aan de populariteit van de ACD tuinkas.
  • De stevigheid van de tuinkas is erg belangrijk, aangezien we in Nederland wel eens te maken hebben met slechte weersomstandigheden. We hebben het de afgelopen maanden al gemerkt, stevige winden en zelfs stormen die over het land gingen en waardoor veel schade is ontstaan. Gelukkig is de ACD tuinkas dusdanig stevig dat die deze slechte weersomstandigheden wel weet te trotseren.

Wat ga jij verbouwen in je ACD tuinkas?

Heb jij al zin in het nieuwe seizoen en kijk je uit naar heerlijke groenten uit eigen tuin? De populaire ACD tuinkas is zo ruim, dat je voldoende gelegenheid hebt om allerlei groenten te verbouwen. Hoef je bijna niet meer naar de supermarkt. 

En ontbreekt het je nou aan ruimte in de tuin om een volledige ACD tuinkas te plaatsen? Dan kun je de moestuin natuurlijk ook op kleinere schaal inrichten met een broeikas of een kweektafel. Ook de perfecte manier om een heerlijke en rijke oogst mee te krijgen. Wat staat er vanavond bij jou op het menu?

Dit vind je misschien ook leuk...