Aardbeiplant
Eigen moestuin

De voordelen van een eigen moestuin

Een moestuin biedt jou de mogelijkheid om zelf groente en fruit te verbouwen in jouw tuin of volkstuin. Hier vertellen wij wat de grote voordelen van een eigen moestuin zijn voor jou. Weet wel dat enige technische kennis vereist is, maar er zijn online gidsen te vinden voor het beginnen met een moestuin. In principe is het enige wat je nodig hebt een stuk grond en de motivatie om daar iets van te maken. Toch kun je hier een leuke hobby aan overhouden en jouw kinderen kunnen hier leren waar groente en fruit nu echt vandaan komt.

Drie redenen waarom je zou willen kiezen voor een eigen moestuin

Dit is waarom jij gelijk wilt starten:

  • Het allergrootste voordeel van het hebben van een eigen moestuin is dat je zelf een voorraad groente en fruit kunt opbouwen. Hoewel je hiervoor dus wel het nodige werk zult moeten verrichten kun je kosten besparen omdat je geen aankopen meer in de winkel hoeft te doen.
  • Een eigen moestuin is gewoon een hele leuke hobby. Heerlijk om op zaterdag een paar uur in de buitenlucht door te brengen en daarbij ook nog jouw gezinsvoorraad aan te vullen. Het is dan ook oprecht een leuke tijdsbesteding.
  • Als je tenslotte kinderen hebt dan kan het ook een leuke gezamenlijke tijdsbesteding opleveren. Je leert hen waar hun eten vandaan komt en dat er werk bij komt kijken om dit in de pan te krijgen. Je kunt steeds nieuwe groentes en fruit toevoegen en zo ook dingen proberen die je normaal niet zo snel in de winkel zult kopen.

 

Zelf geen ruimte? Een volkstuin kan uitkomst bieden

Als je zelf niet over een tuin beschikt dan is er in veel gemeenten de mogelijkheid om een volkstuin te kopen of huren. Je kunt hier vaak ook een overkapping bouwen en omdat er meerdere volkstuintjes naast elkaar liggen kun je nieuwe sociale contacten opdoen. Het gekweekte groente en fruit kun je vervolgens gewoon mee naar huis nemen.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...