Plant
Planten

Deze planten zijn bij uitstek geschikt voor jouw tuin

Als leek kan het lastig zijn om te bepalen welke planten goed passen in jouw tuin. Of je nu uitsluitend een aantal borders wilt inrichten of je jouw hele tuin groen wilt maken, er zijn bepaalde planten die bij uitstek geschikt zijn voor gebruik buiten en die er ook nog eens leuk uit zien. Vaak hebben deze beperkt onderhoud nodig. Wij vertellen hier over drie van de beste planten en hoe je deze vervolgens goed kunt verzorgen.

Drie planten die jij in je tuin wilt hebben staan

Deze exemplaren mogen zeker niet in jouw tuin ontbreken:

  • Allereerst de hortensia, een vaste plant met een verscheidenheid aan kleuren. Je zult een hortensia regelmatig moeten snoeien maar dan heb je wel een prachtige plant die een kleurrijke aanvulling is voor jouw tuin.
  • De rozenstruik wordt ook wel de koningin onder de bloemen genoemd. De bloemen kunnen het beste onder de volle zon staan en komen met witte, rode of roze rozen met een chique uitstraling.
  • De Magnolia komt met prachtige grote bloemen. Het is een kleurrijke plant met witte, roze en gele bloemen. Een Magnolia die bijzonder opvalt is de Stermagnolia, die met bijzondere stervormige bladeren komt.

Zo verzorg je planten in jouw tuin het beste

Allereerst vergen sommige planten regelmatig snoeien. Daarnaast zul je ze regelmatig willen controleren op de aanwezigheid van ongedierte en soms onkruid wieden. Dit kun je zelf doen en dat kan zelfs een ontspannende hobby bieden. Het alternatief is dat je een tuinman inhuurt die specifieke kennis heeft van geschikte buitenplanten en die jou van een tuin kan voorzien die specifiek voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Planten horen in ieder geval in elke tuin thuis want niemand wil alleen een bakstenen geheel hebben liggen en natuur brengt ook geluk en een goed gevoel.

 

Dit vind je misschien ook leuk...