Elektrische auto's waarom je nu een moet kopen
Duurzaamheid

Elektrische auto’s: waarom je nu een moet kopen

Je hebt ze vast weleens op de weg gezien of stilstaand aan een laadpaal: de elektrische auto. Grote kans dat je deze auto’s ook steeds vaker voorbij ziet komen. En dat is niet voor niets. De opkomst van deze auto’s is niet zomaar. Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat we rekening houden met het milieu. Dit wat altijd al belangrijk, maar momenteel staat de klimaatklok op 5 voor 12. En dat is niet best. We moet met z’n allen hier wat aan doen, voordat het te laat is. Welke voordelen heeft het hebben van een elektrische auto? 

Minder onderhoudskosten 

Een elektrische auto heeft aanzienlijk minder onderhoudskosten dan een benzineauto. Dat komt doordat een benzineauto een verbrandingsmotor heeft en een elektrische auto niet. Een verbrandingsmotor bevat bewegende delen en daardoor zal er eerder slijtage ontstaan. Die onderdelen dienen dan vervangen te worden. Bij een elektrische auto heb je dit bijvoorbeeld niet. Dat scheelt geld. 

Daarnaast kun je in aanmerking komen tot verschillende fiscale voordelen. Een elektrische auto heeft geen directe CO2-uitstoot waardoor het is vrijgesteld van het basisbedrag van BPM (een soort luxebelasting op auto’s).  

Milieuvriendelijk 

Een elektrische auto is natuurlijk veel milieuvriendelijker dan een benzineauto. Dat komt omdat een benzineauto veel meer CO2 uitstoot dan een elektrische auto. De opwarming van de aarde moeten we tegengaan en een grote oorzaak van deze opwarming is de grote hoeveelheid van CO2. De grote vervuilers zijn vliegtuigen, veeteelt en benzineauto’s. Hoe kun jij dan je steentje bijdragen? Door te rijden in een elektrische auto, minder vlees te eten en alternatieven te zoeken voor je vliegruis.  

Welke moet ik dan kiezen? 

Dat het zoveel voordelen met zich meebrengt weten we inmiddels en dat heb je net natuurlijk allemaal gelezen. Maar aan wat voor auto’s moet je dan denken? Een voorbeeld van een mooie elektrische auto is de Hyundai IONIQ 5 of de Polestar 2. Beide elektrische auto’s hebben goede reviews.  

Dit vind je misschien ook leuk...