Plant
Inrichting

Zo kun je jouw tuin perfect inrichten

Als jij net bent verhuisd of als jij al een tuin hebt die slecht onderhouden is dan kun je wel wat tips gebruiken om jouw tuin perfect in te richten. Wij zetten hier drie adviezen op een rij die jou helpen bij het inrichten van de perfecte tuin voor jou. Allereerst is het goed om je te bedenken wat jouw wensen en behoeftes zijn. Dit wordt voor een groot deel bepaalt door de afmetingen van jouw buitenruimte maar het is goed om je bijvoorbeeld te bedenken of je een zitruimte wilt. Daarnaast wil je zeker nadenken over de te gebruiken kleuren en heeft het de voorkeur om met strakke ontwerpen te werken.

Kies voor rust en schakel eventuele deskundige hulp in

Kies bij het ontwerp van jouw tuin voor rust en overzichtelijkheid. Probeer een klein aantal elementen met elkaar te combineren en ga voor grote tegels omdat dit rust creëert. Werk met subtiele overgangen en een gestructureerd design. Verder kan aan te bevelen zijn om deskundige hulp in te schakelen. Een tuinarchitect kan jou exact vertellen hoe je zo efficiënt mogelijk gebruik kunt maken van jouw ruimte en al jouw persoonlijke wensen en behoeftes kunt vervullen om heerlijk in de zon te kunnen zitten in jouw eigen tuin.

Maak vooral gebruik van groen

Een tuin geeft jou de mogelijkheid om de natuur terug te brengen in jouw eigen buitenruimte. Het vergt natuurlijk wel onderhoud maar het is gezond en maakt van jouw tuin een aantrekkelijk gezicht. Veel buitenplanten vereisen weinig verzorging maar komen in allerlei kleuren en geuren. Heggen kunnen eenvoudig functioneren als afscheiding en een groen alternatief vormen voor een schutting. Een combinatie van steen en natuur is meestal geliefd zodat je ook een rustige zitplaats hebt.